2019-06-11 12:30:52• hírek • Bede Emőke

Egy lépéssel közelebb a szatmári tömegközlekedés újabb korszerűsítéséhez

Soron kívüli ülésre gyűltek össze kedden délben a Helyi Tanács tagjai, ugyanis két ügyben is sürgős jóváhagyásukra volt szükség. Mivel a tanácsosoknak ellenvetésük egyik napirendi ponttal kapcsolatban sem volt, ezért az ülés a formalitásokkal együtt sem vett igénybe öt percnél többet. De miért is voltak ennyire égetőek ezek a kérdések? Erről Kereskényi Gábor polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Az első határozattervezet egy európai uniós finanszírozással megvalósuló projektet foglalt magába, mely egyebek mellett egy megyeközi buszterminál kialakítását és 11 hibrid technológiával működő autóbusz megvásárlását vetíti elő – összegezte Kereskényi. A beruházás teljes költségvetése 37,2 millió lej, s a keddi pozitív elbírálást követően a dokumentációt fel lehet küldeni Bukarestbe, hogy ott előkészítsék a folyamat további lépéseit.


A második napirendi pont Szatmárnémeti idei költségvetésének kiegészítését célozta meg. A legfontosabb módosítás annak a négy millió lejnek a büdzsébe való belefoglalását célozta meg, melyet a Szatmár Megyei Tanács utalt ki az önkormányzatnak a jövedelemadók visszaosztása során. Kereskényi elmondta, azért is volt ennyire sürgős ezt a kiegészítést jóváhagyni, mert a kormány gazdasági intézkedései miatt Szatmárnémetinek ezt az évet egy igencsak szűkre szabott költségvetéssel kell végigcsinálnia. Maga a négy millió lej nem számolja fel az éves hiányt, de fontos mankót nyújt az önkormányzatnak ebben az állami pénzekben nem bővelkedő évben – magyarázta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: